وبلاگ شخصی مهدی معماری

هنر نزد ایرانیان است و بس

وبلاگ شخصی مهدی معماری

هنر نزد ایرانیان است و بس

وبلاگ شخصی مهدی معماری

واژه«معماری» در زبان فارسی برابرهایی گوناگون برای آن آمده ‌است مانند:‌ «والادگر»، «راز»، «رازیگر»، «زاویل»، «دزار»، «بانی کار» و«مهراز». مهراز، واژه‌ای است که از«مه» + «راز» درست‌ شده و مه برابر مهتر و بزرگ بنایان است. بنابراین از دو بخش«مه»، به ‌معنای بزرگ و«راز» به‌ معنای سازنده درست شده ‌است. این واژه برابر مهندس معمار به تعبیر امروزی است. در زبان لاتین نیز واژه «architect» از دو بخش archi به معنای سر، سرپرست و رئیس و tecton به معنای سازنده درست شده که کاملاً همتراز با واژه مهراز می باشد. مفهوم دقیق واژه معماری ریشه در واژه یونانی archi-tecture به معنای ساختن ویژه دارد، ساختنی که هدایت شده و همراه با آرخه باشد. آرخه(arkhe) از فعل آرخین(arkhin) به معنای هدایت کردن و اداره کردن است.

تبلیغات
Blog.ir بلاگ، رسانه متخصصین و اهل قلم، استفاده آسان از امکانات وبلاگ نویسی حرفه‌ای، در محیطی نوین، امن و پایدار bayanbox.ir صندوق بیان - تجربه‌ای متفاوت در نشر و نگهداری فایل‌ها، ۳ گیگا بایت فضای پیشرفته رایگان Bayan.ir - بیان، پیشرو در فناوری‌های فضای مجازی ایران
بایگانی
آخرین نظرات
  • 17 December 13، 20:30 - بابک
    سب
  • 2 June 13، 19:10 - MaHaN
    thx
نویسندگان


در هر حال غیر از ویژگی های انسانی، این بنا دارای معماری منحصر به فردی است که شاخصه بارز آن استفاده از آجر است که جزو مصالح اصلی بنا به شمار می آید ضمن اینکه در روند ساخت آن از سفیده تخم مرغ و نوعی پودر سنگ  استفاده شده است . با این حال با توجه به پیشرفت های علمی، هنوز جنس سنگ مورد نظر مشخص نشده است.


این بنا که در طول سالها مورد تخریب قرار گرفته بود، در دوره قاجاریه مرمت شد و برخی از ظرافت و تزئینات آن از بین رفت و پس از آن کتیبه ای روی دیواره برج نصب شد که خبر از مرمت آن در دوره ناصرالدین شاه می دهد.


 

برج طغرل


این برج به گونه ای ساخته شده تا هر کسی که وارد برج می شود اول نگاهی به مرتفع ترین بخش آن بیاندازد و تداعی عظمت پادشاه دوران باشد. برخی می گویند روی دیواره برج، گنبدی وجود داشته که در طول زمان از بین رفته است.
آسمان خراش سلجوقیان زمانی به عنوان جهت نما برای کاروانیان شهرری کاربرد داشته و معماری 24 وجهی به کار رفته در آن نشانی از 24 ساعت یک شبانه روز را دارد و به عنوان یک ساعت آفتابی کاربرد دارد.


در این برج دریچه هایی وجود دارد که هم برای خروج هوا و جلوگیری از رطوبت زدگی بنا کاربری داشته و هم مکانی برای برای نصب داربست و بالارفتن از آن بوده است.


اکنون این برج توسط قاسم قنبری، یکی از دوستداران میراث فرهنگی که 12 سال متولی نگهداری از این برج است، اداره می شود و میراث فرهنگی تهران نیز او را همراهی می کند.


 

برج طغرل


همچنین شهرداری تهران نیز قرار است با تملک 30 هزار متر مربع زمین اطراف آن که بیشتر ملک مسکونی و تجاری است، 6 میلیارد تومان هزینه کند تا با احداث سالن آمفی تئاتر و کتابخانه و موزه، برج طغرل را نه تنها یک بنای تاریخی که به یک مجموعه فرهنگی تبدیل کند.

عکاسان: ابوالفضل سلمان زاده، برنا قاسمی و محمد مهدی موذن
منابع: خبرگزاری های مهر، ایسنا، ایرنا و هنرنیوز

برج طغرلبرج طغرلبرج طغرلبرج طغرلبرج طغرلبرج طغرلبرج طغرلبرج طغرلبرج طغرلبرج طغرلبرج طغرلبرج طغرلبرج طغرلبرج طغرلبرج طغرل

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی